latinica  ћирилица
23/04/2021 |  12:16 ⇒ 12:16 | Аутор: СРНА

Уручена одликовања прпадницима Министарства одбране и Војске Србије

Премијер Србије Ана Брнабић данас је, поводом 23. априла - Дана војске Србије, уручила одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
Премијерка Брнабић уручила одликовања (Фото: Влада Републике Србије) -
Премијерка Брнабић уручила одликовања (Фото: Влада Републике Србије)

На свечности у Палати Србија уручено је 167 одликовања у више категорија, а указом предсједника Републике од 12. фебруара, за испољену изванредну храброст и дјело личног херојства Сребрном медаљом за храброст "Милош Обилић" одликовани су војни службеници Саша Богићевић и Ненад Црногорац.

Брнабићева је захвалила припадницима војске за све што чине, што се посебно види у кризним временима као што су поплаве, сметови, олује, али и борба против вируса корона.

Према њеним ријечима, припадници Војске Србије међу првима су дали све од себе да се у вријеме вируса корона осигура безбједност граница, безбједност становништва, а неки од њих положили су своје животе у тој борби, пренијели су београдски медији.

- Током пандемије се поново показало колико је важно за једну земљу и владу да може у потпуности да се у сваком тренутку ослони на капацитете своје војске - додала је Брнабићева.

Она је истакла да држава улаже много у побољшање статуса припадника Војске Србије, те оцијенила да се на војним вјежбама јасно види да је војска све јача и спремнија.

У име награђених, пуковник Владан Ранђеловић захвалио је за одликовања и истакао да ће ће она представљати подстрек за постизање још бољих резултата у изградњи и јачању система одбране и безбједности Србије.