latinica  ћирилица
23/04/2021 |  13:48 ⇒ 13:48 | Аутор: СРНА

Приоритет изградња ауто-пута Рача - Бијељина

Директор Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић рекао је данас да је при крају експропријација земљишта за изградњу приоритетне дионице ауто-пута од Раче до Бијељине.
Директор "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић - Фото: Screenshot
Директор "Аутопутева Републике Српске" Душан ТопићФото: Screenshot

Топић је рекао да је упоредо са експропријацијом земљишта расписан и јавни позив за понуду заинтересованих компанија за финансирање, пројектовање и изградњу ауто-пута од Вукосавља до Раче.

Он је на конференцији за новинаре у Лакташима рекао да је ова дионица подијељена у три лота - Вукосавље - Брчко, Брчко - Бијељина и Бијељина - Рача.

Топић је навео да је завршена изградња ауто-пута до Кладара код Добоја, те додао да се ради дио коридора Пет це према југу до Добоја и до ентитетске границе.

- У преговорима смо са Европском инвестиционом банком за кредит за изградњу дијела ауто-пута од Кладара према сјеверу и Вукосавља дужине 35 километара и овог љета би требало да проведемо тендер за извођача радова - рекао је Топић.

Он каже да је план да до краја ове године бити потписани споразуми да би на прољеће кренули са радовима.

Топић је рекао да је циљ да у наредне двије године крене изградња ауто-пута према Србији на свим дионицама да би 2025. године тај пројекат био потпуно завршен.

Он је навео да радови на изградњи моста на ријеци Сави код Градишке иду планираном динамиком и да би мост требало да буде завршен до рока, односно до прољећа идуће године.