latinica  ћирилица
23/04/2021 |  13:51 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Деђански о Станивуковићу: Недопустив чин за било којег функционера

Предсједник београдског Центра за развој међународне сарадње Стевица Деђански оцијенио је као срамотно и недопустиво понашање градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковић који је на састанак званичника Републике Српске и предсједника Србије Александра Вучића дошао са "бубицом", што даје право да се сумња за кога је снимао.
Стевица Деђански (Фото:srbijadanas.com) -
Стевица Деђански (Фото:srbijadanas.com)

- Заиста се поставља питање безбедности и питање за кога је он то снимао. За кога год да је снимао, то је лоше. Ако је снимао за неку своју архиву, питање је шта је хтео тиме да постигне? Да му је остала бубица, да ли је можда хтео да испровоцира неким питањем или није. То су сад све претпоставке, али дају нам право да сумњамо - рекао је Деђански за Срну.

Или је можда, додао је Деђански, Станивуковић снимао за неког другог који је то поставио, желећи да види како се дешавају састанци.

- То је недопустив чин за било ког функционера, а поготово за тако високог као што је градоначелник Бањалуке. Врло непримерено, у најмању руку да не будем оштрији, а могао бих много оштрије да кажем - додао је Деђански.

Он је оцијенио да је контрадикторно то што је Станивуковић, када је ухваћен, навео да му није нико рекао да треба да скине "бубицу", што показује да је знао да је има, а не да му је случајно остала, као што су послије саопштили из његове пи-ар службе.

- А носио је као да снима свечану академију. Па шта је он? Сниматељ - додао је Деђански.

Деђански је рекао да се ношење бубуце не може подвести под неискуство.

- Под неискуство може да се подведе када не познајеш протокол, па можда не знаш да се понашаш у неким ситуацијама, али сигурно не и ношење бубице - рекао је Деђански.

Он је додао да му је најсимптоматичниија реакција Станивуковића да му нико није рекао да то не смије, да му није дао такву сугестију.

- То је срамотно, у најмању руку - рекао је Деђански.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изазвао је реакцију протокола предсједника Србије Александра Вучића, када је на састанак руководства Републике Српске и Србије јуче у Бањалуци ушао са "бубицом" и покушао да га снима, али му је одузета.

Одговарајући на питање новинара зашто је био озвучен током састанка са предсједником Србије, Станивуковић је рекао да му нико није дао такву сугестију и да није вријеме за инсинуације, те да је он срећан због састанка и да "не види зашто једна бубица смета".

Из Градске управе Бањалуке је саопштено да Станивуковић није покушао да снима састанак са Вучићем, те да је "након прве сугестије", градоначелнику "бубица", која је "ненамјерно остала на сакоу", скинута без икаквих проблема.

- Сви који су пратили свечану академију могли су да виде да је градоначелник током читаве церемоније имао микрофон-бубицу на свом сакоу у сврху снимања видеа са академије, те исто тако да је састанак услиједио одмах по завршетку програма, због чега бубица није скинута на вријеме - наведено је из Градске управе.