latinica  ћирилица
23/04/2021 |  14:46 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Приједор: Повеља почасног грађанина предсједници Српске

Повеља почасног грађанина Приједора биће додијељена предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић због значајног доприноса и континуираној подршци руководству града и значајним пројектима који су реализовани у овом граду.
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Одлуку о наградама и признањима који се додјељују поводом 16. маја - Дана града данас су усвојили одборници Скупштине града Приједора.

- С обзиром на то да је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић најавила подршку у остварењу вишегодишње идеје и потреба наше установе да се у нашем граду изгради још један вртићки објекат, чиме бисмо имали могућности да примимо додатних 200 дјеце, сматрамо да та подршка мора да има адекватан одговор и са наше стране - наводи се у образложењу.

За овај приједлог гласало је 18 одборника, седам је било уздржано, а нико против.

Награда града, коју прати и новчани износ од 1.500 КМ, биће додијељена љекару специјалисти Борису Ћургузу, инфектологу у болници "Доктор Младен Стојановић", за допринос у раду Градског штаба за ванредне ситуације и благовременог информисања јавности о тренутној епидемиолошкој ситуацији.

- Ћургуз се већ више од годину дана налази на првој линији одбране од вируса корона, те почевши од поступка тестирања, савјетовања и лијечења пацијената свакодневно доприноси да се град Приједор налази у много повољнијој епидемиолошкој ситуацији од многих градова у Републици Српској - наводи се у образложењу.

Овај приједлог Комисије за награде и признања усвојен је једногласно.

Плакета града биће додијељена фирми МГ Минд из Мркоњић Града за изузетно остварене резултате на подручју привреде у Приједору.

- МГ Минд је, улажући своја средства у адаптацију и реконструкцију бивше робне куће "Патрија", ријешио вишедеценијски инфраструктурни проблем град, оплемењујући простор и сам изглед централне зоне града. Својом активношћу, након завршетка, отовриће нова радна мјеста чиме доприноси развоју саме локалне заједнице - наводи се у образложењу.

За ову одлуку било је 19 одборника, шест уздржаних, а нико против.