latinica  ћирилица
23/04/2021 |  16:31 ⇒ 16:43 | Аутор: РТРС

Побједа Стоша, Волф остао у жутом

Побједник друге етапе трке "Београд - Бањалука" која је вожена од Обреновца до Бијељине је бициклиста пољског Востера Патрик Стош.
Бициклисти - Фото: РТРС
БициклистиФото: РТРС

Жута мајица је остала у власништву Џастина Волфа из Бајк еида, али је његова предност у односу на Волфа сада само четири секунде.

И ова етапа била је врло брза пошто су бициклисти возили скоро 44 километра на час у просјеку и у групи стигли у Бијељину. Неизвјесно је било буквално до посљедњих десетак метара када је постало јасно да Стош има највише снаге и свјежине за тријумф. Он је у финишу одспринтао Естонца из пољске екипе Мазовше серце полски Микела Реима, док је трећи кроз циљ прошао бициклиста Ђоти Викторија Савинија, Андреа Гвардини.

- Много тимова је нападало од самог старта етапе, али смо успјели да останемо у врху групе током цијеле трке. Момци су одрадили одличан посао, а ја сачувао довољно снаге за посљедњи спринт - рекао је Стош.

Нијемац Волф буо је задовољан што ће и на трећој етапи носити жуту мајицу, али није баш највећи оптимиста пошто му не одговара конфигурација сутрашње етапе.

- Нисам најбољи брдски возач тако да не знам шта ће се дешавати сутра, али се свакако нећу предати без борбе - рекао је Волф.

Бијељина је као и претходних десетак година показала да је сјајан домаћин. Лијепо вријеме и квалитет трке измамили су дуж стазе неколико хиљада грађана који су знали да поздраве не само најбоље, него и момке који су били на зачељу колоне.

- Толики број професионалних екипа, возача, али и медијских кућа дају посебну важност догађају који спаја Београд и Бањалуку. Драго нам је што смо још једном били важна пролазна тачка и што ће наши гости вечерас и сутра моћи да уживају у ономе што можемо да им понудимо. Увијек ћемо бити на располагању сјајним организаторима и подржавати догађај који је итекако добар амбасадор Српске и Србије - рекао је Петровић.

Бијелу мајицу за најбољег возача до 23 године сачувао је Мика Хеминг из Малоја пушбајкерса, баш као што је и плава остала у власништву Луке Паека из Хринкова. Црвена је од данас на грудима члана Дукле Адама Фолте који је освојио највише бодова у спринтовима.

Бициклисти су као и претховдних 14 година границу између Србије и Републике Српске односно БиХ прешли без заустављања, а директор трке Владимир Куваља захвалио се Бијељини из које ће караван сутра кренути ка Власеници, док је први човјек Бициклистичког савеза БиХ Тони Зорић похвалио организацију најбоје трке у регионуј, али и наступ бициклиста БиХ.

Сутра је дакле трећа, најтежа етапа, са много брдских циљева који ће сигурно дозволити чак и слабије пласираним у генералном поретку да се покажу и крену у напад. Посљедња етапа вози се у суботу од Приједора до Бањалуке преко Козарске Дубице, Градишк