latinica  ћирилица
23/04/2021 |  16:56 ⇒ 17:06 | Аутор: СРНА

Амиџић: Извињење Вучићу, безобзирно снимати разговор са највишим званичницима

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Срђан Амиџић упутио је извињење предсједнику Србије Александру Вучићу због дипломатског скандала и афере "бубица", истичући да је безобзирно снимати разговор са највишим званичницима и штићеним личностима.
Срђан Амиџић (фото:banjaluka.net) -
Срђан Амиџић (фото:banjaluka.net)

Амиџић је у своје и у име Бањалучана које заступа, осим Вучићу, извињење упутио и српском члану Предсједништва Милораду Додику, предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, те премијеру Српске Радовану Вишковићу, због непријатности и скандала који се јуче десио у Културном центру Бански двор.

- Уколико већ градоначелник нема поштовања и манира, ја имам и желим да се оградим од ружних слика које су јуче пријетиле да наруше изузетан дан - рекао је Амиџић.

Он је навео да и у странци чији је члан влада идентично мишљење да се јуче у режији градоначелника Драшка Станивуковића десио скандал и да се тако нешто треба осудити.

- Снимати разговор са највишим званичницима и штићеним личностима у најмању руку је несмотрено, безобзирно и за то би неко требало да сноси одговорност - рекао је
Амиџић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изазвао је реакцију протокола предсједника Србије Александра Вучића, када је на састанак руководства Републике Српске и Србије јуче у Бањалуци ушао са "бубицом" и покушао да га снима, али му је одузета.