latinica  ћирилица
23/04/2021 |  18:50 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Приједор: Одборници против оставке директора Дома здравља (ВИДЕО)

Одборници Скупштине града Приједора нису данас прихватили приједлог о разрјешењу вршиоца дужности директора Дома здравља Слободана Јавора.
Дом здравља Приједор - Фото: nezavisne novine
Дом здравља ПриједорФото: nezavisne novine

Ова тачка у дневни ред уврштена је јутрос на почетку засједања на приједлог самог Јавора, који је и одборник у Скупштини града.

Нико од одборника није гласао за овај приједлог, 19 је било против, а шест уздржано.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Горан Велаула рекао је да је исход гласања показао да ни опозиција није била за смјену директора и да је у оваквој ситуацији потребно сачекати резултате истраге, а не прејудицирати исход.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Горан Предојевић указао је да Дом здравља Приједор има све услове за одржавање хладног режима за очување вакцина, све прописане процедуре, укључујући и поступање приликом нестанка струје или квара уређаја и да је очигледно да је заказао људски фактор и да неко за то мора бити одговоран.

- Ми о томе нисмо добили информацију јер је истрага у току, а без тога и конкретних детаља логично је да приликом гласања будемо уздржани - рекао је Предојевић.

Јавор је рекао да не може износити информације и детаље јер је истрага у току, те да је из моралних разлога понудио своју оставку на конференцији за медије дан након што је утврђено да је дошло до прекида хладног ланца.