latinica  ћирилица
23/04/2021 |  20:32 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

За поступак Станивуковића нема оправдања (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у емисији Актуелно наше телевизије, да за скандала који је изазвао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић на састанку највишег руководства Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем, нема оправдања.
Делегације Српске и Србије (фото: А. Чавић) -
Делегације Српске и Србије (фото: А. Чавић)

- Да ли је у питању, опет нека представа, а представа очито није, јер је било ријечи о састанку државног врха двије земље - рекао је Додик.

Сматра да је то намјерно урађено да би се скренула пажња на Станивуковића.

- То не даје резултате и то се тако не ради - рекао је Додик.

Додик је истакао да су са разлогом предложили највеће признање Града Бањалуке за Вучића, који је то заслужио не само у Бањалуци него у читавој Републици Српској гдје је помагао да се ријеше многи проблеми.

- Дочекати човјека тог капацитета значило је да на озбиљном нивоу можемо да разговарамо о будућим пројектима, а нама се десило да смо након тог скандала у коме је обезбјеђење примијетило да се нешто непримјерено ради, изгубили ту атмосферу - рекао је Додик.

Послије тог инцидента, тврди Додик, разговор није личио ни на шта.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изазвао је реакцију протокола предсједника Србије Александра Вучића, када је на састанак руководства Републике Српске и Србије јуче у Бањалуци ушао са "бубицом" и покушао да га снима, али му је одузета.