latinica  ћирилица
23/04/2021 |  21:23 ⇒ 21:23 | Аутор: РТРС

Додик: За само неколико дана обезбијеђено милијарду КМ (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у емисији Актуелно наше телевизије да су власти у претходних неколико дана обезбиједиле више од милијарду КМ за Републику Српску, због чега је веома задовољан и релаксиран.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Емисијом обвезница на Лондонској берзи обезбијеђено је 300 милиона евра, што ће релаксирати финансије Српске у вријеме пандемије, када нема државе која не потражује новац на слободном тржишту да би санирала проистекле проблеме - истакао је Додик.

Подсјетио је да је са Србијом јуче договорено 100 милиона евра за пут Рача-Бијељина, 78 милиона КМ за аеродром у Требињу, док у изградњу система Бук Бијела Српска улази са инвестицијом од 350 до 400 милиона КМ.

Рекао је да ће увијек бити тих који ће нешто критиковати.

- Огроман је успјех Српске да је дошла до тога да емитује обвезнице на Лондонској берзи, гдје то претежно чине државе, мултинационалне компаније или неки други субјективитети већ доказани у томе - навео је Додик.

Поручио је да ће наставити да се бори за Републику, те да је поносан на оно што је заједно са премијером Радованом Вишковићем, предсједницом Жељком Цвијановић и министром финансија Зором Видовићем урадио.