latinica  ћирилица
23/04/2021 |  21:54 ⇒ 24/04/2021 | 00:25 | Аутор: РТРС

Драган Стојковић Пикси за РТРС: Патриотизам мора да се види (ВИДЕО)

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси у интервјуу за нашу телевизију наглашава да је дух патриотизма веома важан за атмосферу, али и игру националног тима.
Интервју - Драган Стојковић Пикси - Фото: РТРС
Интервју - Драган Стојковић ПиксиФото: РТРС

Пикси је рекао да је на мјесту селектора да пренесе своје знање и искуство на играче.

- Ја сам врло фокусиран на свој посао, фудбалско знање је веома важно. Све те неке елементе желим да пренесем својим играчима, због тога сам на овом мјесту. Оно што желим и што хоћу да усадим играчима је та жеља за побједом и жеља за го више - рекао је Стојковић.

Додао је да је већ нешто са селекцијом урађено али да је то само почетак и да најбоље тек долази. Као тренер од играча очекује да се у њима пробуди тај патриотски дух и да то мора да се види.

- Са професионалне стране од играча очекујем тај максимум, а са друге стране сазнање да носиш дрес Србије, сазнање да имаш тај грб на грудима, сазнање да гледаш ту заставу док се вијори док химна свира. Е, то је нешто што мора да се пробуди у људима. То је тај патриотски дух и ту не може нико да фолира и не може нико да каже, е па ја нисам баш. Ако ниси, нећеш ни бити ту. Или ће вас бити или вас неће бити.

Нагласио је да патриотизам мора да се види.

- Људи су имали прилике да ме добро запамте. Чињеница да се ја нисам предавао никада и нисам никада признавао пораз. Једноставно пораз је дио посла и кад се изгуби утакмица чека се тај викенд, субота или недјеља, што прије да дође та сљедећа утакмица да би се утисак поправио и да би се резултат поправио - додао је Стојковић.

Истакао је да то инсистира и сада као тренер од играча, да дају посљедњи атом снаге, да нема предаје и да та ријеч не постоји у њиховом рјечнику.

Стојковић каже да Србија има мајсторе фудбала и да ће их увијек имати.

- Фудбал ће увијек бити лијепа игра и мајстори фудбала ће увијек давати тај зачин који је јако потребан. Имамо мајсторе фудбала и увијек ћемо их имати и то се никада неће изгубити - истакао је Драган.

Поручио је да ће се репрезентација Србије трудити и дати све од себе и да навијачи не губе наду.

- Даћемо све од себе да дођемо до свог циља, а циљ је Свјетско првенство - закључио је Стојковић.

Осврнуо се и на веома актуелну тему, формирање Суперлиге, за коју тврди да за циљ има да се од богатог постане још богатији. Рекао је да недостаје солидарности која увијек треба да је на првом мјесту у фудбалу и да ће се фудбал играти без обзира на то основана Суперлига или не.

- Фудбал ће се играти и даље основали они ту Суперлигу или не. Бојим се да ће навијачи, који су веома важан фактор ако не и најважнији када је фудбал у питању бити јако огорчени и мислим да им се неће свидјети ова идеја - истакао је Стојковић.

Навео је да ће УЕФА морати да покаже смјелост, храброст да се ухвати у коштац са овом проблематиком и да донесе мјере и казне.

- То им је посао и да морају да ставе до знања ко је главни и да санкционишу оне који мисле да могу све - рекао је Стојковић и додао да је то оно што се од УЕФЕ и очекује.