latinica  ћирилица
25/04/2021 |  14:43 ⇒ 22:50 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Одлука о једнократној помоћи у склопу дугогодишње политике (ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је одлука о једнократној помоћи пензионерима за предстојеће празнике у склопу дугогодишње политике власти о редовном и ванредном усклађивању пензија у Српској.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Она је на конференцији за новинаре у Бањалуци пожељела пензионерима да им празници прођу у добром здрављу и атмосфери и захвалила им за стрпљење у овом тешком периоду епидемије.

Цвијановићје додала да је ово један од начина да се захвале за стрпљпивост пензионерима и демобилисаним борцима, који су такође имали тежак период у вријеме епидемије вируса корона.

- Били су међу онима који су најосјетљивији и најугроженији, али и најдисциплинованији - рекла је она на заједничкој конференцији за новинаре у Бањалуци са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком и потредсједником странке Радованом Вишковићем.

Цвијановић је нагласила да ове одлуке о једнократним помоћима пензионерима и борцима од прве до пете категорије, такође, показују да постоји финансијска стабилост Српске.

- Неколико наших влада у континуитету је успијевало да изађе у сусрет потребама пензионера и бораца за које су увођени различити програми, права - навела је она.

Она је нагласила да је власт отворена за даље побољшање статуса ових категорија лица.

Цвијановић, која је и предсједник Републике Српске, поновила је да је Српска стабилна и да је ова интервенција добродошла, те изразила увјерење да ће инвестиције у наредном периоду допринијети додатној стабилности Републике.

Она је рекла да је радује да је једна од политика власти да се почну преговори о томе на који повећати плате у јавном сектору, а паралелно са тим радити и на томе да се нађе начин за повећање за оне који раде у приватном сектору.

- Ово све је знак да је Република Српска стабилна и то је оно што је најважније. Ова интервенција знам да ће бити добродошла, ма колико ће покушавати да је на различите начине описују другу, али оно што нас интересује је однос према пензионерима, а не са критичарима - навела је она.

Говорећи о инвестицијама у наредном периоду, она је навела да ће то много значити и када је у питању инфраструктура и енергетски сектор, запошљавања људи, бољег повезивања са Србијом и свијетом.

Она се осврнула на недавну посјету државног врха Србије Бањалуци, истичући да су договорене веома значајне ствари.

Према њеним ријечима, оно што је важно је изражена спремност Србије да се интервенише поново према локалним заједницама у Српској.

- Једини проблем који се ту десио био је скандал, несмотреност и ђечија игра, можда нам је та "бубица" одузела неколико милиона које смо могли да договоримо на таквом састанку - рекла је Цвијановић, коментаришући аферу "бубица" коју је изазвао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Она је изразила увјерење да ће све оно што заједно раде Српска и Србија бити и Србије и Српске.

- Наша порука грађанима је да вјерујемо у оно што радимо, вјерујемо у Републику Српску и имамо довољно пријатеља који су се показали и у овој кризи да могу помоћи - додала је она.

Она је поменула да се Република Српска показала способнијом од осталих када је у питању и респиратора и вакцина у БиХ.