latinica  ћирилица
25/04/2021 |  16:50 | Аутор: СРНА

Први туристи из Русије слијећу сутра на тиватски Аеродром

Авион компаније "Урал Ерлајнс" сутра ће, након дужег времена, довести руске туристе у Црну Гору, што ће веома повољно утицати на предстојећу сезону и дати нови вјетар у крила и осталим руским компанијама, оцијенили су из предузећа "Аеродроми Црне Горе".
Аеродром Тиват (Фото: panoramio.com) -
Аеродром Тиват (Фото: panoramio.com)

У саопштењу је наведено да је тиватском Аеродрому за сутра потврђен лет из Москве те руске авио-компаније, а да ће на црногорске аеродроме у наредним мјесецима слијетати и авиони из Русије, Украјине, Швајцарске, Луксембурга, Пољске, Чешке.

Пројекције "Аеродома" су да ће ове године подгорички аеродром остварити 50 одсто прихода у односу на рекордну 2019. годину, док очекују да ће тиватски бити на нивоу од 60 одсто.

Из "Аеродрома" су подсјетили да је пандемија разорно дјеловала на свјетску авио-индустрију и драстично смањила број летова у свим земљама које су њиме погођене, преноси РТЦГ.

- Исто је задесило и Црну Гору па, иако не можемо утицати на спољашње околности, покушавамо да урадимо шта је до нас, преговарамо са авио-компанијама да опет лете ка нашој земљи и неке од њих саобраћају већ мјесецима - рекли су из "Аеродрома".

На подгорички аеродром тренутно долазе авио-компаније из Београда /"Ер Србија"/, Истанбула /"Туркиш ерлајнс"/, Беча /"Аустријан ерлајнс"/, Дортмунда /"Виз ер"/, Луксембурга /"Лукс ер"/, Кијева /"Вајнд роуз"/, док је на тиватском аеродрому тренутно актуелна линија Београд-Тиват-Београд компаније "Ер Србија".

- Након дугих и изазовних преговора, јако смо поносни што смо успјели да на наше аеродроме слијеће позната европска авио-компанија `Лукс ер`. Два пута седмично наши грађани имају прилику да посјете срце Европе, а ми у Црној Гори да дочекамо стране госте, као и велики број наших грађана који живе у дијаспори Великог војводства - навели су из "Аеродрома Црне Горе".

Они су подсјетили да линија између Луксембурга и Тивта почиње од 15. маја, што би требало да допринесе туристичкој сезони и бољем повезивању земаља а од средине маја очекују отварање линије Подгорица-Цирих /"Чер ерлајнс"/, два пута седмично.

- На Аеродрому "Тиват" очекујемо долазак "Лукс ера", шведског "Еделвиз ера", "Бис ерлајнса" /украјинска чартер и нискобуџетна компанија/, "Норвајн ерлајнс" из Русије", прецизирали су из "Аеродрома Црне Горе".

Из компаније су објаснили да долазак авио-компанија најприје зависи од епидемиолошке ситуације и у Црној Гори и у земљи из које долазе и да није очекивано, а ни могуће, да до сузбијања ковида 19 ни Црна Гора, или било која друга земља, обнови ваздушни авио-саобраћај у пуном капацитету какав је постојао прије пандемије.