latinica  ћирилица
29/04/2021 |  11:03 ⇒ 11:35 | Аутор: СРНА

Додик честитао на потписаном уговору за градњу дионице ауто-пута 5Ц

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је данас представницима предузећа Аутопутеви Републике Српске и Интеграл инжењеринг на потписаном уговору о пројектовању и изградњи ауто-пута на Коридору 5Ц кроз Републику Српску, на правцу од Руданке до Путниковог брда.
Додик са представницима предузећа "Аутопутеви Републике Српске" и "Интеграл инжењеринг" - Фото: СРНА
Додик са представницима предузећа "Аутопутеви Републике Српске" и "Интеграл инжењеринг"Фото: СРНА

Додик је потписницима уговора честитао по завршетку конференције за новинаре, на којој је истакнуто да је ријеч о изузттно значајном пројекту чија је уговорена вриједност радова 93.719.409 евра.

Рок за завршетак радова је три године, а пројекат ће бити финансиран кредитом Европске банке за обнову и развој, као и бесповратним средствима Инвестиционог оквира за западни Балкан.

Ријеч је о дионици дугој око шест километара, коју карактерише неколико захтјевних објеката, као што је мост преко ријеке Босне, вијадукт, надвожњак, усјек и два тунела.

Потписницима је честитао и министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, који је истакао да је ово важан дан за Републику Српску, која показује свој капацитет у жељи и настојању да изгради и властиту мрежу ауто-путева.

- Потписан је уговор за изградњу дионице друге фазе Коридора 5Ц. Овдје су одобрена и бесповратна средства ЕУ од 38 милиона евра - рекао је Ћорић новинарима.

Ћорић је истакао да је значај овог потписивања и у томе што је извођач домаћа компанија, што значи да ће бити упослени капацитети Републике Српске.

Потписивању уговора присуствовао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.