latinica  ћирилица
29/04/2021 |  11:05 ⇒ 11:33 | Аутор: СРНА

Патријарх Порфирије: Црква се ангажује на успостављању пуног узајамног повјерења

Српска православна црква залаже се и ангажује на успостављању пуног узајамног повјерења, као и равноправан положај и сарадњу свих народа у региону и с тим циљем очекује подршку свих регионалних државних институција, рекао је Његова светост патријарх српски Порфирије на састанку са амбасадором Србије у Црној Гори Владимиром Божовићем.
Патријарх Порфирије и Владимир Божовић (фото: spc.rs) -
Патријарх Порфирије и Владимир Божовић (фото: spc.rs)

Кључна тема разговора патријарха Порфирија са Божовићем била је везана за изналажење што бољих могућности за унапређење односа и сарадње двије братске државе на корист свих народа, цркава и вјерских заједница, објављено је на сајту СПЦ.

Током јучерашњег пријема у Патријаршијском двору у Београду, Божовић је честитао патријарху Порфирију устоличење у трон Светог Саве и уручио му панагију коју је српском првојерарху поклонио патријарх цариградски Вартоломеј, наводи се у саопштењу.

- Амбасадор /Србије у Црној Гори/ је захвалио патријарху Патријарху на очинским савјетима којима је посвједочио велику љубав како према свом народу, тако и према другим народима, руководећи се библијским начелом да смо сви заједно дјеца Божја - истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је на крају срдачног сусрета Његова светост амбасадору Божовићу и његовој породици пожелио да предстојећи велики празник Васкрсења Господа Исуса Христа прославе у здрављу и сваком добру.