latinica  ћирилица
29/04/2021 |  12:06 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

Љепојевић: Један од најзапаженијих часописа у региону (ВИДЕО)

Часопис "Аргументи" у издању СНСД-а за 15 година колико излази постао је један од најзапаженијих часописа не само у Републици Српској и БиХ, него и у региону, што потврђују заступљени аутори текстова, изјавио је данас главни уредник овог часописа Милан Љепојевић.
Бањалука - промоција часописа "Аргументи" - Фото: СРНА
Бањалука - промоција часописа "Аргументи"Фото: СРНА

- Из године у годину, из броја у број, овај часопис постаје све респектабинији и квалитетнији и по заступљеним ауторима и радовима - рекао је Љепојевић на промоцији 42. броја часописа "Аргументи".

Он је навео да су у овом броју зступљени и текстови руских аутора, објављени на руском и српском језику, додајући да је у плану да у овом часопису буду заступљени и тесктови кинеских аутора са којима већ постоје одређени контакти, као и са њемачким и ауторима са англо-саксонског подручја.

Љепојевић је рекао да су у овом броју штампани и обраћање српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика Савјету безбједности УН из новембра прошле године, као и његов говор у Народној скупштини Републике Српске од 10. марта ове године.

Он је представио и један од радова руског аутора Јелене Пономарјове, објављен под називом "Румунија-89: револуција или преврат", у којем се она бави "разним обојеним, плишаним, тулипан револуцијама".

- Рад се бави и дешавањима у Бјелорусији након побједе /Алексдандра/ Лукашенка на предсједничким изборима уз закључак да је прави циљ Русија, да се тамо догоди удар - додао је Љепојевић.

Члан редакције "Аргумената" Саша Мићин представио је рад Душана Пророковића под анзивом "Поглед на Ишингеров план за статус Косова и Метохије: Србија није Западна Њемачка" и подсјетио да је њемачки дипломата Волфганг Ишингер 2007. године представио план рјешавања питања Косова и Метохије по принципу двије Њемачке, односно да Србија формално не призна самопроглашено Косово, али да му омогући чланство у УН.

- Србија и њен предсједник Александар Вучић апсолутно стоје иза тврдње да је тај план неупотребљив и непримјењив и сигурно може изазвати само додатне проблеме - рекао је Мићин.

Он је представио и рад Јелене Пономарјове под називом "Нова прошлост: Албанско питање у европској политици", у којем је дата генеза настанка албанске државе и албанског национализма, у чему је у почетку велику улогу имала Аустро-Угарска.

- Данас је албнски национализам под утицајем радикалног ислама што Европа још неће да препозна. Већ су формирани кампови за обуку на граници /Косова и Метохије/ са Албанијом и са Сјеверном Македонијом и то носи и опасности за Балкан - додао је Мићин.

Члан редакције "Аргумената" Франц Сошња рекао је да је у почетку било велико питање да се прикупе радови који ће бити објављени, те да сада пристиже доста радова, тако да неке морају остављати за наредна издања.

Он је навао да, према броју прегледа веб-странице "Аргумената", јако велики број лица из иностранства чита његово интернет издање.