latinica  ћирилица
29/04/2021 |  12:21 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Отворен стечај у компанији Слобомир

Бијељински Окружни привредни суд донио је данас одлуку о отварању стечаја над компанијом Слобомир у Бијељини која фирми Павгорд из Фоче дугује четири милиона марака, рекао је Срни адвокат Милош Стевановић, који заступа Павгорд.
Компанија Слобомир - Фото: илустрација
Компанија СлобомирФото: илустрација

- Претходни стечајни управник је установио да су та дуговања према свим повјериоцима више од 10 милиона марака - навео је Стевановић.

Према његовим ријечима, компанија Слобомир је прешла на управљање Окружног привредног суда Бијељина и стечајног управника Марка Крсмановића који ће од данас водити рачуна о цјелокупној имовини и настојати да наплати сва потраживања.

Адвокат је навео да је компанија Слобомир власник некретнина, телевизије Слобомир, комплекса у изградњи Аква сити, као и других повезаних правних лица, а има и акције Наше банке.

- Очекујемо да стечај буде квалитетан, као што је био случај са Житопрометом у Бијељини, који је најбољи показатељ да стечајни поступак може фирме вратити у живот - истакао је Стевановић.

Он је рекао да некадашњи гигант млинске индустрије у Семберији Житопромет наставља рад и око 40 запослених ради на реконструкцији постројења како би спремно дочекали откуп пољопривредних производа, за шта је инвеститор Павгорд обезбиједио средства.

- Наш циљ је да наставимо са снабдијевањем тржишта пекарским производима и пољопривредним премиксима, а укупна инвестиција у Житопромет ће само ове године бити 20 милиона марака - навео је Стевановић.