latinica  ћирилица
29/04/2021 |  12:32 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Бањалука: Завршена сезона гријања

Бањалучке Еко топлане завршиле су најуспјешнију сезону гријања до сада која је због ниже температуре трајала до 27. априла.
Еко топлане Бањалука (фото: facebook.com / EkoToplaneBanjaLuka) -
Еко топлане Бањалука (фото: facebook.com / EkoToplaneBanjaLuka)

Ово је четврта сезона гријања од како Еко топлане обављају ову комуналну дјелатност, а која је почела 12. октобра прошле године, саопштено је из Еко топлана.

У саопштењу се наводи да је просјечна температура била нижа за два степена Целзијусова у односу на прошлу сезону гријања, па је и потрошња енергента била већа.

У овој сезони Еко топлане произвеле су 203.971 мегават-час енергије или 14 одсто више него у претходној, док је број рекламација од корисника знатно смањен.

Код 0,8 одсто од укупног броја корисника забиљежена је нижа температура од прописане, на основу чега су овим потрошачима одобрене бонификације.

Губици на мрежи смањени су за 2,2 одсто у односу на прошлу сезону.

У саопштењу се наводи да су, иако суочени са тешком ситуацијом изазваном пандемијом вируса корона, Еко топлане успјеле да у паузи између двије сезоне обаве планирани ремонт производних постројења и санацију дистрибутивне мреже, да би на вријеме били спремни за почетак испоруке топлотне енергије, а на вријеме је био обезбијеђен и енергент.

У предстојећем периоду слиједи и санација дистрибутивне мреже, а у току је набавка енергента за сезону гријања 2021/2022. године, додаје се у саопштењу.