latinica  ћирилица
29/04/2021 |  13:22 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Лучић посјетио српску породицу на Илиџи којој се отима имовина

Министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић рекао је да се српској породици Стјепић у федералној општини Илиџа крши право на имовину и апеловао на све надлежне институције да се укључе у рјешавање овог проблема.
Лучић посјетио породицу Стјепић - Фото: РТРС
Лучић посјетио породицу СтјепићФото: РТРС

Лучић је посјетио данас српску породицу Стјепић која већ 12 година води правну битку за заштиту своје имовине на којој је предузеће Аутоцесте ФБиХ јутрос наставило радове, упркос одлукама суда у корист ове породице.

- Након пресуде Кантоналног суда у Сарајеву којом се одбија тужба предузећа Аутоцесте ФБиХ у предмету потпуне експропријације некретнина, ово предузеће је јутрос на терен позвало припаднике Секјуритија. Дошли су и припадници полиције и упркос пресудама суда настављени су радови на имовини породице Стјепић - саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице.

Лучић апелује на све надлежне институције да се укључе у рјешење овог проблема јер је евидентно да је ријеч о флагрантном кршењу основног људског права - права на имовину које је загарантовано Европском конвенцијом о људским правима.

Фото: РТРС

- Чему се могу надати преостали малобројни Срби у овој општини ако се не поштују ни одлуке суда и ако се насилнички отима и уништава српска имовина? - упитао је Лучић.

Породица Стјепић, која се синоћ обратила Лучићу, већ 12 година води правну битку за заштиту своје имовине и без обзира што су све досадашње одлуке судова пресуђене у њихову корист, њихова имовина се континуирано уништава и отима.

Обраћали су се свим надлежним институцијама и органима тражећи заштиту основних људских права, али, нажалост, свуда су наилазили на затворена врата.