latinica  ћирилица
29/04/2021 |  14:07 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Вучић: Компромис једино рјешење

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Београд за отворени дијалог са Приштином, а да је компромис једино рјешење.
Александар Вучић - Фото: Novosti.rs
Александар ВучићФото: Novosti.rs

- Ми смо отворени за дијалог, друга страна није, али ваљда ће се и то промијенити. Компромисно рјешење је могуће рјешење, а не да се тражи од Србије да призна сопствено понижење - рекао је Вучић након отварања дијела обилазнице око Београда.

Он је поводом изјаве специјалног извјестиоца ЕУ Виоле фон Крамон да посљедњи нон-пејпер предвиђа успјешно рјешавање питања Косова и Метохије рекао да се додатно забринуо знајући њено дјело и размишљања.

- Компликовано је све то, али не бих сада о томе говорио, јер имам неке додатне страхове које не бих да износим у јавност... Плашим се да је објављивање нон-пејпера била смишљена стратегија у одређеним круговима који су по питању Косова и Метохије много ближи ставовима Приштине, него Београда, у тактичком смислу - рекао је Вучић.

Специјални извјестилац ЕУ за Косово и Метохију Виола фон Крамон изјавила је да би статус Јужног Тирола у Аустрији могао да буде успјешан модел за сјеверни дио Косова и Метохије, али да би морао да узме у обзир специфичности ситуације на терену.