latinica  ћирилица
30/04/2021 |  13:24 ⇒ 13:28 | Аутор: РТС

МУП Србије одговорио Дритану Абазовићу

Министарство унутрашњих послова Србије упутило је саопштење поводом напада Дритана Абазовића на Србију.
МУП Србије -
МУП Србије

- Господин Абазовић је однедавно почео да се бави безбједносним питањима у Црној Гори и зато вјерујемо да је његова изјава којом без доказа и без повода напада државу Србију и њене безјбедносне структуре да не траже Драгана Ковачевића, црногорског држављанина бившег директора Управе за некретнине ЦГ, посљедица неискуства и лоших информација - наводи се у саопштењу.

- Да би му помогли у сагледавању стварних прилика, МУП Републике Србије жели да и њега и јавност обавести да:

Црна Гора није ни званично ни незванично обавијестила Србију да потражује бившег директора црногорске Управе за некретнине Драгана Ковачевића.

Србија је члан Интерпола и увидом у систем Интерпола није пронашла потјерницу Црне Горе за Драганом Ковачевићем у систему Интерпола. Да је Црна Гора издала међународну потерницу за Драганом Ковачевићем Србија би посредством јединственог система обавјештавања у мрежи Интерпола то без сумње знала. До данас у 12 часова, потјернице нема.

Ако црногорска полиција за Драганом Ковачевићем трага на својој територији ми о томе не знамо ништа нити можемо да знамо.
Ако Црна Гора жели да провјери да ли је Драган Ковачевић на територији Србије потребно је само да нам пошаље замолницу и ми ћемо имати основ да извршимо одговарајуће провјере.

Позивамо и господина Абазовића и све друге политичаре да се уздрже од напада на МУП Србије и да поштују рад и упорност свих припадника МУП-а у борби против организованог криминала - закључује МУП Србије у саопштењу.