latinica  ћирилица
30/04/2021 |  14:46 ⇒ 14:48 | Аутор: СРНА

Пашалић: Нелегалним појавама у шумарству стати у крај

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је данас да је важно да институције раде свој посао и да се нелегалним појавама у шумарству стане у крај.
Борис Пашалић - Фото: СРНА
Борис ПашалићФото: СРНА

Пашалић је поздравио подношење извјештаја надлежном тужилаштву против лица која су осумњичена да су чињењем више кривичних дјела оштетила Шумско газдинство Борја из Теслића за више од милион КМ, те поручио да је добро то што се процесуирају они који су учествовали у нелегалним радњама.

- Добро је да је кренуо поступак. Пошто су то питања која се тичу правосуђа, нема смисла коментарисати или претпостављати какав ће бити коначан исход. Важно је да институције раде свој посао и да се таквим појавама у шумарству стане у крај - рекао је Пашалић у Горњим Кадињанима код Лакташа.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске прије неколико седмица формирала посебно тијело које се бави питањима у Шумама Републике Српске, као и да је прије десетак дана извршена смјена и да су постављени стручни људи у 12 шумских газдинстава.

- Тако ћемо и наставити. Крајем године када видимо како су пословала шумска газдинства и гдје год буде негативан финансијски резултат, без обзира на разлоге, ићи ће се на смјене, јер крајње је вријеме да се сви уозбиљимо - навео је Пашалић.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су јуче Окружном јавном тужилаштву у Добоју извјештај против седам лица због основане сумње да су чињењем више кривичних дјела - незаконито поступање у привредном пословању, злоупотреба службеног положаја или овлашћења, несавјестан рад у служби, спречавање доказивања, фалсификовање или уништавање службене исправе и пустошење шума, нанијели штету предузећу Шуме Српске са сједиштем на Сокоцу, односно ШГ Борја у Теслићу.