latinica  ћирилица
30/04/2021 |  19:52 ⇒ 19:58 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Нема података да је у Израелу страдао неко од грађана БиХ

Амбасадор БиХ у Израелу Душко Ковачевић потврдио је да у овом тренутку нема податке да је било ко од грађана БиХ страдао или повријеђен у великој несрећи у Израелу, у којој је погинуло 45 људи.

- Ми смо сталном у контакту са израелским властима и у овом тренутку немамо податке да је било ко од грађана БиХ страдао или повријеђен у овој великој несрећи. Уколико добијемо било какве информације, ми бисмо о томе информисали путем наших уобичајених канала - рекао је Ковачевић за Алтернативну телевизију.

Он је истакао да је до сада утврђено да је у овој великој несрећи погинуло 45 људи и сви се надају да ће ово бити коначан број, иако се то још са сигурношћу не може рећи, с обзиром на велики број повријеђених.

- Након ове несреће велика је туга у Израелу. Ово је највећа несрећа у овој земљи у мирнодопским условима и на сваком кораку се осјети туга за страдалима. Премијер Израела Бењамин Нетањаху посјетио је одмах мјесто несреће, а Влада је прогласила недјељу даном жалости - рекао је Ковачевић.

Амбасадор БиХ истиче да се у Израелу на сваком кораку осјети да је дошло до велике несреће, да нешто што је требало бити на неки начин дан радости, то више није.

- Израел је у овом тренутку у тузи и у болу и жале за свим страдалима - рекао је Ковачевић.

Он истиче да полиција и даље ради свој посао и да је потребно сачекати резултате истраге и званичне податке о узроцима несреће.

- Мислим да ово неће утицати на процес формирања владе, који иде својим током. У овом тренутку је иначе неизвјесно да ли ће влада уопште бити формирана, или ће пак доћи опет до избора - каже Ковачевић.

Више од 45 људи погинуло је у стампеду на религијском Фестивалу у Мерону, док је око 150 повријеђено.