latinica  ћирилица
01/05/2021 |  08:18 ⇒ 08:39 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја

Несметано одвијање саобраћаја јутрос карактерише саобраћајну ситуацију на већини путева у Републици Српској и ФБиХ, а на граничним прелазима није забиљежена гужва, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Вангабаритни превоз креће се дионицама Приједор-гранични прелаз Градина, Карановац-Клашнице-Лакташи-Србац, Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац и Добој-Дервента-Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због опасности од одрона и клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум-Шћепан Поље путничка возила пролазе отежано, док је за теретна возила саобраћај потпуно обустављен.

Успорено се вози на улазу у Добој из правца Руданке гдје се гради кружни ток, а због радова ће бити измијењен и режим саобраћаја на споју дионице магистралног пута Руданка-Добој и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Радови су актуелни на путним правцима Рача-Бијељина-Угљевик, Црквине-Модрича, Каракај-Дрињача, на дијелу магистралног пута од Модриче до Добоја, те Клашнице-Горња Вијака, у насељу Рамићи на раскрсници магистралног пута и локалнох пута Залужани-Драгочај, на подручју Котор Вароша, као и на укрштању путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа због изградње кружног тока.

Клизиште је обуставило саобраћај на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се отежано пролази на путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Козарац-Мраковица, те дионицом Укрина-Вијака, а у току су радови на дијелу пута од Тедин Хана до Крижа на граници са ФБиХ и на путном правцу Језеро-Шипово.

У ФБиХ се радови изводе у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним часовима, од 23.00 до 4.30, саобраћај кроз тунел обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи /Тузла-Калесија/ саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова ујутро обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила изнад 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови су актуелни и на путевима Тарчин-Коњиц /Доња Раштелица/, Добој-Тузла /дионици Стјепан Поље-Ораховица/, Каоник-Бусовача /на улазу у Бусовачу/, Зеница-Вјетренице /локација Чајдраш/, Столац-Хутово /мјесто Церовица/, Посушје-Томиславград /насеље Читлук/ и Бановићи-Рибница /на излазу из Бановића/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. На прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ је прелазак границе од 7.00 до 19.00 часова.