latinica  ћирилица
01/05/2021 |  09:31 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Борба за очување економске стабилности и радних мјеста

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 1. маја, Међународног празника рада, упутила је честитку свим грађанима, радницима и синдикалним организацијама у Републици Српској.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Поводом 1. маја, Међународног празника рада, свим грађанима, радницима и синдикалним организацијама у Републици Српској, упућујем срдачне честитке. Први мај, празник рада, представља симбол борбе за радничка права и радничку солидарност и подсјећа на историјску борбу за радничка права и достојанство човјека који својим часним и поштеним радом обезбјеђује егзистенцију себи и својој породици - наводи с еу честитки предсједнице Српске.

Цвијановић је истакла да Република Српска и њене институције, у другој години пандемије, упоредо са мјерама за одбрану јавног здравља, воде једнако изазовну борбу за очување економске стабилности и радних мјеста.

- За остваривање важног циља, као што је унапређење материјалног положаја радника, неопходна је функционална и стабилна Република, која има капацитет да одговори на изазове које намеће пандемија вируса корона, као и партнерски однос са социјалним партнерима и привредном заједницом. У увјерењу да ћемо послије превазилажења овог тешког периода, свједочити даљем побољшању животног стандарда свих грађана Републике Српске, још једном вам честитам Међународни празник рада и срдачно вас поздрављам - наводи се у честитки предсједнице Српске.