latinica  ћирилица
01/05/2021 |  10:01 ⇒ 10:02 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Нека 1. мај буде повод за поновну афирмацију рада

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је радницима, синдикатима и грађанима у БиХ Међународни празник рада, који подсјећа на историјску борбу за радничка права, те указао да овај празник треба да буде повод за поновну афирмацију рада, правде и солидарности као цивилизацијских вриједности које воде напретку друштва.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

- Више него икада данас је потребно показати и пружати солидарност, хуманост и колегијалност, али и не заборавити симболику празника 1. маја - истакао је Тегелтија.

Он је нагласио да је приоритет Савјета министара провођење реформи, у складу са уставним надлежностима, с циљем унапређења пословног амбијента како би сачували постојећа и омогућили отварање нових радних мјеста.

- Надам се да ћемо сви, у овом тешком периоду пандемије, остати привржени развоју социјалног дијалога како би што прије дошло до економског опоравка земље - наводи се у честитки.

Тегелтија је позвао све грађане да се и у вријеме празника придржавају мјера надлежних органа о заштити како би се што прије вратили економским темама и створили услове да сваки радник може достојанствено живјети од свог рада.