latinica  ћирилица
01/05/2021 |  10:32 ⇒ 10:33 | Аутор: СРНА

Додик: Максимално се посветити заштити постојећих радних мјеста и отварању нових

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим грађанима, радницима и синдикатима 1. мај - Међународни празник рада, истакавши да све институције треба да буду максимално посвећен заштити радничких права и унапређењу положаја свих радника.
Милорад Додик - Фото: Тwitter
Милорад ДодикФото: Тwitter

- Сви заједно морамо да радимо у интересу радника и њихових права. Смањење незапослености, отварање предузећа и нових радних мјеста, спречавање одласка младих морају да буду основни задаци свих институција - истакао је Додик у честитки.

Он је истакао да је поносан због чињенице да је Република Српска успјела да заштити раднике и њихова права, те обезбиједи скоро повећање плата и у овим тешким и изазовним временима када се цијели свијет суочава са пандемијом и њеним посљедица по економију, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

- Наш задатак и у предстојећем периоду биће да сачувамо постојећа радна мјеста и отварамо нова, да запошљавамо младе људе, стручњаке. Не смијемо стати у борби против пандемије и посљедица које она носи, већ морамо наставити даље јединствени и јаки - нагласио је Додик.

Он је навео да је власт у Републици Српској показала да је способна да помогне и у овим тешким временима, а тако ће бити и даље.

- Желим свима срећан Први мај, професионални успјех и личну срећу, и да предстојеће празнике прославите у кругу најближих да би сачували своје и здравље својих најближих - нагласио је Додик.