latinica  ћирилица
01/05/2021 |  10:37 | Аутор: СРНА

Чубриловић пожелио повећање запослености и подизање стандарда

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим грађанима, радницима и синдикатима у Републици Српској 1. мај, Међународни празник рада, уз жељу да у Српској буду додатно унапређени и побољшани услови рада, повећана запосленост и подигнут стандард свих грађана, запослених и пензионера.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је нагласио да је пандемија вируса корона угрозила привреду и све привредне и ванпривредне дјелатности, како у цијелом свијету, тако и у Републици Српској, те подсјетио да је Влада, кроз широк програм помоћи, учинила све да ублажи ефекте пандемије и сачува радна мјеста.

Он је истакао да ће приоритет свих и у будућности бити покретање производних капацитета и побољшање укупног привредног амбијента у Републици Српској.

- Јачање привреде, очување радних мјеста, повећање запослености, систематичније инспекцијске контроле у области заштите права радника и предузетника, повећање плата и пензија биће наши приоритети. Народна скупштина Републике Српске, као и до сада, ствараће потребан законодавни оквир буде темељ за развој друштва у том смјеру - поручио је Чубриловић у честитки за 1. мај.