latinica  ћирилица
01/05/2021 |  11:59 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Вишковић донирао васкршње пакете за Дневни центар за дјецу у ризику (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом хришћанског празника Васкрса, упутио је пригодне поклоне за дјецу у Родитељској кући и Дневном центру за дјецу у ризику у Лазареву.
Донација -
Донација

Уочи Вакрса, малишане у Родитељској кући код УКЦ-а и Дневном центру у Лазареву обрадовала су васкршња јаја, воће, играчке и пригодни пакетићи.

- Сва наша дјеца, а посебно она која пролазе кроз тешке тренутке, заслужују посебну пажњу цјелокупног друштва, и институције Републике Српске, кроз различите видове подршке, настоје подржати родитеље и дјецу, који нису сами у овој борби – поручио је Вишковић.  

Дијана Берић, предсједница Удружења родитеља дјеце обољелих од малигних болести „Искра", захвалила се на урученим поклонима, те истакла да је ово мали, али хвале вриједан гест.

- Овој дјеци, која пролазе кроз јако тешке тренутке, потребна је свака врста подршке, а поклони су увијек добар пут до њихових срца – казала је она и додала да је, од оснивања до данас, кроз Родитељску кућу прошло више од 120 дјеце која су се лијечила од малигних болести на УКЦ-у.

Донација за Дневни центар за дјецу у ризику

Поклонима су се обрадовали и штићеници Дневног центру за дјецу у ризику у Лазареву, у којем свакодневну психолошку и сваку другу врсту помоћи добија на десетине малишана.

Социјални радник Борис Макарић нагласио је да овај центар, од 2011. године до данас, пружио помоћ за више од 1.200 дјеце са разним тешкоћама у животу.

- Тренутно, пружамо помоћ за 48 дјеце, која пролазе кроз разне тешкоће, од трауматичних развода њихових родитеља до жртава породичног насиља. Због траума са којим се суочавају, потребна им је свака врста подршке, од психолошке па оваквих, лијепих догађаја, који их подсјећају да нису сами – рекао је Макарић.

У настојању да се олакша живот бројним малишанима, од почетка године до данас, предсједник Владе одобрио је новчану помоћ за лијечење обољеле дјеце у износу од 91.700 KM, док су породице у тешкој материјалној ситуацији подржане са 52.500 KM.