latinica  ћирилица
01/05/2021 |  13:07 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

Бијељина: Умјесто да се смањује, број ковид пацијената расте

Број ковид пацијената са тешком клиничком сликом у Болници "Свети врачеви" у Бијељини се не смањује већ расте, а грађани никако не би смјели да на своју руку у терапију укључују кортикостероиде и антибиотике, упозорили су представници здравствених установа са подручја бијељинске регије.
Болница "Свети Врачеви" Бијељина (фото:јзусветиврачеви) -
Болница "Свети Врачеви" Бијељина (фото:јзусветиврачеви)

Помоћник директора Болнице Микајло Лазић рекао је да је епидемиолошка ситуација у регији коју покрива бијељинска Болница тренутно у погоршању и да се очекује да ће наставити да се погоршава.

- Тренутно у ковид болницама имамо 77 болесника, 18 их је на респиратору и већина захтијева кисеоничку терапију - рекао је Лазић, који је и шеф ковид болница у Бијељини.

Он је истакао да се очекивало да ће број заражених бити смањен, али да није тако, јер има све више пријема дневно, чак и девет у дану, и сви су изразито тешки случајеви.

Лазић је упозорио грађане да не употребљавају кортикостериоде и антибиотике, јер они од старта заразе не би требало да се укључују.

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић рекао је да су састанци овог типа неопходни, што даје резултате, посебно у посљедњих годину дана, те да ковид болнице добро функцинишу.

Он је позвао становнике Семберије и Мајевица да се придржавају епидемиолошких мјера, јер је присутан долазак људи из иностранства за празнике.