latinica  ћирилица
01/05/2021 |  19:10 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Привредници и други донатори помогли породици Благојевић (ВИДЕО)

Привредници и други донатори помогли су да породица Благојевић из Доње Пакленице код Добоја добије нову кућу. Самохрани отац Мирко Благојевић и његова два сина од данас ће имати услован и трајан смјештај.
Добој, кућа за Благојевиће - Фото: СРНА
Добој, кућа за БлагојевићеФото: СРНА

За само два мјесеца никла је кућа за Благојевиће. Уређен двособан стан за оца Мирка и синове Николу и Владислава прилика је за нови живот.

- Ово нам стварно пуно значи, хвала свима који су учествовали у донацији и помогли - рекао је Мирко Благојевић.

А помогли су многи добри људи и привредници.

Породица Бранка и Руже Васиљевић донирала је земљу за изградњу куће Благојевићима коју је по систему кључ у руке саградила компанија "Максимовић" уз подршку Градске управе и више од 50 донатора.

Директор компаније "Максимовић" Мирко Стојчиновић рекао је да је кућа саграђена за непуна два мјесеца, те опремљена за живот достојан човјека у 21. вијеку.

- Ова акција је показатељ да, када се окупимо и заједнички кренемо да рјешавамо било који појединачан проблем, сви заједно можемо да направимо лијепу ствар - нагласио је градоначелник Борис Јеринић.

Благојевићи немају стални посао, понешто зараде на дневницама. Миркова супруга умрла је прије пет година. Живјели су у трошној и дотрајалој кући, без основних услова за нормалан живот.

Иницијатива за изградњу новог породичног дома потекла је од ратног војног инвалида из Модриче Стеве Кузмановића, који каже да је случајно, прије двије године, од Николе чуо о нехуманим условима у којима живе, а на шта није могао окренути главу.

- Дошао сам старој кући, видио каква је ситуација, и од тада сам покушавао да им помогнем на разне начине, да пронађем посао њему и брату, радили су по два мјесеца у Модричи и Дервенти до короне - рекао је Кузмановић и додао да се прича покренула са мртве тачке од како се обратио медијима.

Хумани људи још једном су се показали на дјелу. Тако ће Благојевићи Васкрс дочекати у новом дому, спремни за неко боље сутра.