latinica  ћирилица
01/05/2021 |  19:12 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Првомајски и васкршњи празници оживјели требињске улице и тргове (ВИДЕО)

Туристички радници на југу Српске, након дужег затишја изазваног пандемијом, поново имају посла. Продужени празнични викенд, у Требиње је привукао значајан број туриста, углавном из Србије и Црне Горе.
Требиње (фото:ГОТребиње) -
Требиње (фото:ГОТребиње)

Топло вријеме и чињеница да су се ове године "састали" првомајски и васкршњи празници оживјели су требињске улице и тргове.

Неки индивидуално, у властитом аранжаману, други посредством туристичких агенција, туристи су попунили око 60 одсто смјештајних капацитета у граду. Није то, кажу, како је знало бити, али с обзиром на околнисти, и више је него довољно.

- Драго нам је да опет имамо организоване обилсаке са водичима, углавниом су то гости из Црне Горе и Србије, али има и нешто иностраних - истиче Жарко Вицо, самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији Требиње.

Светлана Хербез из хотела "Леотар" каже да је овај хотел сада попуњен око 55 одсто, али да у љетној сезони очекују доста гостију захваљујући ваучерима Владе Српске и гостима из Србије.

Обилазак градских знаменитости, храмова и манастира, дегустација херцеговачких вина и специјалитета, незаобилазан су дио понуде. У духу Васкрса улице града посебно су украшене и право су мјесто за настанак добрих фотографија. Ипак, не треба заборавити да пандемија није прошла.

- Свакако апелујемо да се и гости и домачини придржавају мјера јер здрваље људи је најважније - упозоравају у Туристичкој организацији.