latinica  ћирилица
02/05/2021 |  08:19 ⇒ 09:40 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Васкрс

Званичници Републике Српске упутили су честитке поводом највећег хришћанског празника - Васкрса.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима и пожељела да највећи хришћански празник буде извор наде и вјере у превладавању животних искушења.

Поводом највећег хришћанског празника - Васкрса, упућујем Вам најискреније честитке. Привржени и вођени Христовим благословом, уз разумијевање и поштовање различитости, налазимо снагу да јачамо заједништво, пружамо подршку и искрено саосјећамо једни са другима - навела је предсједница Српске.

Честитку је упутио и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, пожељевши да Празник над празницима прославимо у здрављу, миру и радости, те да, надахнути и оснажени хришћанском љубављу и вјером у васкрсење, сви заједно одолимо искушењима и пошастима које нас притишћу, и истрајемо на часном путу којим су ходили наши свети и честити преци.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку патријарху Порфирију, свим архијерејима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и цјелокупном православном народу српском, као и свим другим православним вјерницима у Републици Српској.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Васкрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним вјерницима, нагласивши да је Васкрс празник побједе живота, али и наде у нову, бољу, свјетлију и сигурнију будућност.

- Желим да прослављајући Васкрс, прославимо живот који управо на тај велики празник добија своје пуно значење. У времену пандемије која је захватила цијели свијет, ми и ове године у истим условима прослављамо наш велики празник са надом да ће наше молитве за здравље, мир, благостање и опште добро бити услишене - истакао је Додик.

Честитку је упутио и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, уз жеље да вјера у Христово васкрсење улије снагу да се преброде искушења у овим бременитим временима.