latinica  ћирилица
02/05/2021 |  14:17 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Петковић позвао Србе да остану на својим огњиштима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић позвао је српски народ на Косову и Метохији да остане на огњиштима, уз поруку да Србија улаже све напоре да им омогући бољи живот.
Петар Петковић - Фото: Facebook
Петар ПетковићФото: Facebook

Петковић је у порти цркве посвећене Богородици у Бабином мосту разговарао с вјерницима и позвао на мир и суживот Срба и Албанаца уз жељу да то многострадално српско село започне нови живот.

- Васкрс који означава побједу живота над смрћу, нека и у овом прелијепом селу означи нови почетак и нови живот, да више Бабин мост не буде познат по бројним етнички мотивисаним нападима на Србе, њихову имовину и ову прелијепу цркву, него да управо Бабин мост као мултиетничко мјесто постане парадигма будућих односа српског и албанског народа - рекао је Петковић, преноси портал Косово онлајн.

Он је најмлађим вјерницима подијелио ускршња јаја и нагласио да је чињеница да у порти цркве има више дјеце него одраслих најбољи показатељ да то мјесто има будућност.

Петковић је ноћас у манастиру Грачаница присуствовао поноћној Васкршњој литургији, коју је служио епископ Рашко-призренски и Косовско-метохијски Теодосије.