latinica  ћирилица
02/05/2021 |  15:20 | Аутор: СРНА

Пуповац: За дешавања у Борову одговорни они који подстичу на мржњу и насиље

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац изјавио је да су за јутрошња дешавања у Борову, гдје је група мушкараца позивала на убиство Срба, одговорни сви они који их на то подстичу на мржњу и насиље.

- Сви који имају државну вољу, а не предузимају ништа, су суодговорни. Задње ћу кривити навијаче, први који су одговорни су они који на то подстичу дајући им својим примјером, мотив, разлог, па и мету - рекао је Пуповац на ванредној конфернецији за новинаре у Загребу.

Он је навео да је јутрос то био говор који одржава ратно стање и жели ратно стање и шири простор нетолеранције, мржње и подстиче на насиље.

- Желим исказати жаљење и разочарање што је тим младим људима подстицај дошао са саборске говорнице или од највиших представника државног врха, а у којима се омаловажавало представнике локалних власти, укључујући и мене - навео је Пуповац.

Он је испричао и како је начелник Борова умало добио батина кад је пролазио поред навијача који су радили мурал, пренијели су хрватски медији.

Већа група мушкараца прошла је јутрос, на православни Васкрс, кроз Борово уз повике "Убиј Србина". Њих је пратила полицијска патрола, а улицом се орило "Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати".