latinica  ћирилица
02/05/2021 |  19:01 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

У Вишеграду почела туристичка сезона (ВИДЕО)

Са првомајским и васкршњим празницима у Вишеграду је почела туристичка сезона.
Вишеград - туризам - Фото: РТРС
Вишеград - туризамФото: РТРС

Бројни туристи, како домаћи, тако и из окружења, одлучили су да празнике проведу управо у Вишеграду, а према броју туриста који су посјетили град на Дрини и Рзаву, ова сезона могла би бити једна од успјешнијих.

Прве групе туриста пристигле су у Вишеград већином у сопственим аранжманима. Неки су одлучили да у Вишеград дођу организовано - бродом.

- Очекујемо раст броја гостију који долазе на ову дестинацију. Планирамо да у мају и јуну возимо петаком, суботом и недељом, а у јулу и августу шест дана у недјељи - каже Горан Глишић, капетан брода.

Туристи истичу да у Вишеграду има и те како шта и да се види и доживи.

Почетком нове туристичке сезоне Вишеграђани су задовољни. Надају се да вирус корона неће имати утицаја на туризам, који овај град ставља у врх туристичких дестинација у Српској.

- Надамо се да ће све бити у реду првенствено у погледу здравствене ситуације, јер од тога и зависи број долазака. Надам се да су људи жељни путовања и да ће Вишеград бити њихова омиљена дестинација - истакла је Оливера Тодоровић, директорка Туристичке организације Вишеград.

Младен Ђуревић, начелник општине Вишеград, нагласио је да овај град спремно дочекује туристе.

- Надамо се да ћемо, за разлику од прошле године, ове године свакодневно имати посјетиоце у све већем броју - додао је Ђуревић.

Културно-историјске знаменитости, крстарење Дрином, зип лајн, бир бајк, вожња возићем или можда рикшом и богата гастрономска понуда, разлог су више да посјетите Вишеград у уживате у садржајима које нуди.