latinica  ћирилица
02/05/2021 |  19:14 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Цвијановић и Ђајић присуствовали туцијади на Паприковцу (ФОТО/ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић и предсједник Градског одбора странке у Бањалуци Владо Ђајић присуствовали су туцијади у насељу Паприковац, коју је поводом највећег хришћанског празника организовао Градски одбор СНСД-а.
Туцијада на Паприковцу - Фото: РТРС
Туцијада на ПаприковцуФото: РТРС

Цвијановић је изразила задовољство што је имала прилику да учествује у дијелу ове манифестације, те истакла да је ово добра активност која се реализује у свим мјесним одборима странке широм Бањалуке.

- Оно што ме весели јесте чињеница да смо имали прилику да овдје, али и на другим мјестима, разговарамо са нашим мјештанима. Када је ријеч о Паприковцу, неколико питања тишти ово насеље и радићемо на томе да нека ријешимо - рекла је Цвијановић новинарима.

Према њеним ријечима, потребно је да се у овом насељу обезбиједи вртић, али и школа.

- Видјећемо што каже Министарство просвјете и културе који је то број дјеце, које су то потребе, да ли је у питању школа само за нижа одјељења или комплетна основна школа - навела је Цвијановићева.

Она је рекла да је манифестација ограничена бројем људи, јер је посебно важно поштовати епидемиолошке мјере.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Зато је добро што смо све ово данас организовали на отвореном простору. Дан је лијеп, велики је празник и ово је један од начина да ми допринесемо љепоти тог празника - поручила је потпредсједница СНСД-а.

Ђајић је истакао је да је с циљем очувања традиције и обичаја, Градски одбор СНСД-а у свим мјесним и рејонским одборима организовао такмичење чланова партије у туцијади.

- Наградни фонд је 10.000 КМ, а већина средстава биће донирана у хуманитарне сврхе - нагласио је Ђајић.

Он је додао да ће највећи дио средстава Градски одбор СНСД-а донирати породици недавно преминуле породиље у Бањалуци, иза које је остала тек рођена беба и једно мало старије дијете.

Туцијада на Паприковцу (Фото: РТРС)

- Већ смо договорили са њеним мужем да ће већи дио новца бити упућен управо њима. Обезбиједићемо помоћ још неким угроженим породицама, а дио ће наравно добити и побједници у туцијади - рекао је Ђајић.

Он је додао да је одзив данашњој манифестацији био добар.

- Поштовали смо епидемиолошке мјере и нисмо хтјели да окупљамо превише људи на једном мјесту. Било је доста дјеце, која су се радовала и ово је добра порука да треба да се поштујемо, уважавамо и правимо добар амбијент у Бањалуци и Републици Српској - рекао је Ђајић.

Ђајић је најавио да ће сутра у Главном одбору странке у Бањалуци бити организовано финале у туцијади, којем би требало да присуствује и лидер СНСД-а Милорад Додик.