latinica  ћирилица
03/05/2021 |  09:45 ⇒ 09:46 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Слобода медија - темељ демократских друштава

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је 3. мај - Свјетски дан слободе медија, уз поруку да је слобода медија темељ демократских друштава, која могу да напредују само ако грађани имају приступ поузданим информацијама.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

Тегелтија је честитку упутио новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у БиХ, као и другим запосленим у средствима јавног информисања.

Наводећи да је важност преношења тачних, благовремених и провјерених информација дошла у пуном капацитету до изражаја у јеку пандемије вируса корона, Тегелтија је захвалио свим медијским радницима који одговорно и предано раде свој посао у овом тешком периоду пандемије, те изразио пуну подршку слободи медија у складу са професионалним стандардима новинарства.

- Још једном желим да вам честитам Свјетски дан слободе медија и пожелим бољи материјални, професионални и укупни друштвени положај и добро здравље - наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара упућеној у његово и име Савјета министара уредницима, новинарима, камерманима, фотографима и осталим запосленима у медијским кућама у БиХ.