latinica  ћирилица
03/05/2021 |  12:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић објавио ко све и када добија новчану помоћ у мају

Предсједник Србије Александар Вучић објавио је данас на Инстаграму да ће овог мјесеца почети исплате новчане помоћи грађанима, наводећи да ће први помоћ добити 6. маја пензионери, а касније током мјесеца и остали грађани.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол)

- Мај је месец у којем ћете на најбољи могући начин моћи да видите резултате свог рада, али резултате успјеха српске државе - навео је Вучић у видео снимку објављеном на налогу "buducnostsrbijaav".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Како је прецизирао, 6. маја биће исплаћено 30 евра помоћи и подршке свим пензионерима, а дан касније корисницима социјалне помоћи и запосленима у заводима за извршење кривичних санкција.

Како је додао, 10. маја ће бити исплаћено 50 одсто мининалца српским предузетницима - малим, средњим и великим предузећима.

Вучић је истакао да ће 12. маја почети исплата по 30 евра свим осталим грађанима који су се пријавили.

- Већ 20. маја крећемо са исплатом 100 евра за све грађане српске националности који су се пријавили на Косову и Метохији и 200 за незапослене на Косову и Метохији. Одмах потом крећемо с другом траншом од 600 евра за наше превознике - најавио је Вучић.

Предсједник је рекао да је све то могуће захваљујући стрпљењу, раду и труду грађана.

Он је поново позвао грађане да се вакцинишу.

- Истовремено, хоћу да вас позовем још једном да се вакцинишете и да покушамо да завршимо са пандемијом, да је побиједимо, и онда ћемо имати још више успјеха и још боље резултате - рекао је Вучић.

Уз објављени снимак, Вучић је написао: Успјешна Србија, само ако се вакцинишемо.