latinica  ћирилица
03/05/2021 |  13:39 ⇒ 18:41 | Аутор: СРНА

Додик: Најаве уједињавања опозиционих блокова у Српској и ФБиХ смислили странци (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да је увијек када се појавио неки проблем између Сарајева и Бањалуке опозиција у Српској била на страни Сарајева, те оцијенио да најаве о уједињењу опозиционих блокова из Српске и Федерације БиХ да се са власти смијене СНСД, СДА и ХДЗ БиХ нису опозициона, већ памет странаца.
Милорад Додик (Фото:  Д. Поздеровић) -
Милорад Додик (Фото: Д. Поздеровић)

Додик је рекао новинарима у Бањалуци да о наклоности опозиције у Српској Сарајеву говори низ егзактних примјера у задњих годину, двије.

Он је истакао да СНСД нема ништа са СДА, али да са ХДЗ-ом БиХ има партнерске односе, додајући да се странка коју води никада није ујединила с једнима или другима.

- То што опозиција из Српске покушава направити са опозицијом у ФБиХ већ се манифестује. Дакле, то ме уопште не изненађује и ту треба рећи да је то смислио неко од ментора са стране и странаца који су рекли да би то било добро. Па, ето нека изволе - рекао је Додик.

Он је поновио да СНСД није никакву предизборну и постизборну коалицију правио са СДА и ХДЗ.

- Ми смо као побједници у Српској узели оно што нам припада у погледу представљања Српске и никада нисмо имали истинску жељу, ни намјеру да то радимо са СДА. Они су напросто тамо у ФБиХ побједници. Ми нисмо ти који ће бирати између тога ко је тамо бољи или лошији. Онај кога тамо изабере народ биће у структурама власти и то би требало бити нормално. Прошли мандат то није било, па смо видјели застој - рекао је Додик и нагласио да је на том плану добро што је Српска поново афирмисала своје принципе и ставове.

Он је подјетио да су приче о уједињавању опозиција у ФБиХ и Српској почеле још када је СДС-ов Младен Босић држао предавање на неком факултету у Сарајеву и рекао да му је драго што припада пробошњачкој опозицији.

- Одатле треба видјети коријене свега тога, али то није њихова /опозициона/ већ памет странаца – америчке или британске амбасаде. Нема ко други - закључио је Додик.