latinica  ћирилица
03/05/2021 |  13:49 | Аутор: СРНА

Лучић: Новинари неадекватно плаћени за рад у тешким условима

Новинари у БиХ су неадекватно плаћени за своје често стресно и опасно занимање, раде у тешким условима, а посебно сада у вријеме пандемије вируса корона, када су поуздане, провјерене и истините информације од животне важности, рекао је министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић.
Милош Лучић - Фото: РТРС
Милош ЛучићФото: РТРС

- Медијске слободе сусрећу се са многим изазовима, а знамо да је слобода медија кључни стуб демократије на којој се граде друштва у којима се поштују права и слободе - изјавио је Лучић поводом обиљежавања 3. маја - Свјетског дана слободе медија.

Према његовим ријечима, одговорност свих је да се заштите слободе медија и предузме све да се омогући новинарима да обављају свој посао професионално и објективно у окружењу које није испуњено страхом и застрашивањем, саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара.

- Без тога нема слободе медија, нема истинитих и провјерених информација на основу којих грађани могу доносити одлуке и тражити своја права. Само тако можемо очувати мир и демократију - истакао је Лучић.

Честитајући овај дан, Лучић је новинарима поручио да наставе да трагају за истином, те додао да је неопходно обезбиједити им боље и сигурније услове за рад јер су њихова одлучности и храброст инспирација за све друге.