latinica  ћирилица
04/05/2021 |  08:49 ⇒ 12:20 | Аутор: novosti.rs

ПСЖ напада Сити у полуфиналу Лиге шампиона

Фудбалери ПСЖ дошли су у Енглеску са увјерењем да су вечерас кадри да изборе ново финале Лиге шампиона, иако су у првом мечу код куће на чудан начин изгубили од Манчестер ситија са 2:1. Утакмица се игра од 21 час.
Лига шампиона - Фото: РТС
Лига шампионаФото: РТС

У реваншу полуфинала је неопходно да постигну минимум два поготка како би се надали пролазу, а у тој намери, велику помоћ ће имати и од најбољег стрелца екипе. Из табора "светаца" су потрвдили да се Килијан Мбапе опоравио од повреде мишића и да ће бити на трави.

- Мбапе је пропустио суботњи меч са Лансом из предострожности. Свакодневно процјењујемо његово стање. Добро се осјећа и мислим да ће моћи да игра - истакао је тренер Парижана Маурисио Покетино.

Млади нападач је ове сезоне на десет утакмица ЛШ постигао осам погодака. Једна од оних на којој је омануо је посљедња са Ситијем, али је у том мечу неколико "жутих минута" имао читав тим, пошто је невјероватно како је екипа на таквом нивоу као што је ПСЖ послије вођства успјела да прими два аматерска поготка.

- Грешке су нас скупо коштале. Никако их не смијемо понављати, јер и даље вјерујем да овај тим има квалитет да постане најбољи у Европи. Да бисмо то показали, мораћемо да се реванширамо Ситију на његовом терену, побиједимо га и прођемо у финале - оптимиста је Покетино.

Сити је велики фаворит послије прошлонедјељне побједе у Паризу, сан његових навијача о првом европком финалу је никад ближи остварењу. Ове сезоне је екипа Пепа Гвардиоле неприкосновена у најјачем клупском такмичењу, остварила је десет тријумфа и један реми, с тим да је у серији од шест везаних побједа.

- Лијепе смо ствари направили, али оне нам неће ништа користити ако се и вечерас не покажемо. Желимо у финале, ово је за нас најважнији меч сезоне - наглашава Гвардиола.

РЕВАНШИ 1/2

УТОРАК

(2:1) М. сити - ПСЖ 21.00

СРИЈЕДА

(1:1) Челси - Реал М. 21.00

Финале је 29. маја у Истанбулу.