latinica  ћирилица
04/05/2021 |  11:27 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Због непоштовања превентивних мјера изречене казне од 107.000 КМ

Републички инспектори извршили су током протекле седмице 544 инспекцијске контроле поштовања превентивних мјера заштите од епидемије, а у 65 случајева субјекти су затечени у прекршају, те су им изречене казне у износу од 107.000 КМ.
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com) -
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com)

Из Републичког инспектората саопштено је да због тешке епидемиолошке ситуације надлежни контролни органи настављају са интензивним контролама у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

У саопштењу је наведено да се употребом маске, дезинфекцијом руку, поштовањем физичке дистанце, ограничавањем броја лица која истовремено могу да бораве у објекту знатно смањује ризик, а грађанима омогућава несметана куповина и кориштење услуга.

У Инспекторату истичу да је заједнички интерес свих да привредни субјекти свој рад прилагоде тренутним условима како би несметано радили у обиму у којем је то могуће, али уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

У оквиру спровођења наведених мјера до сада су извршене 58.843 инспекцијске контроле у којима су изречене казне у износу од 1.625.200 КМ, док је за 75 објеката изречена мјера привремене забране рада, наведено је у саопштењу Инспектората Републике Српске.