latinica  ћирилица
04/05/2021 |  11:39 ⇒ 11:39 | Аутор: СРНА

Забиљежена четири случаја кршења епидемиолошких мјера

Министарство унутрашњих послова Републике Српске евидентирало је током протеклих празника четири случаја кршења епидемиолошких мјера.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а је саопштено да су службеници Полицијске управе Источно Сарајево утврдили да је угоститељски објекат у Источном Новом Сарајеву радио јутрос у 00.50 часова, што је супротно Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, те да се у објекту налазило укупно девет лица.

Кривично дјело "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије" забиљежено је и у угоститељком објекту у мјесту Кола код Бањалуке.

Полиција је јуче, пола сата након поноћи, реаговала при успостављању нарушеног јавног реда и мира, те утврдила да локал ради и да у њема има више лица.

Исто дјело евидентирано је и 2. маја, у 23.15 часова у угоститељском објекту у Теслићу, гдје су припадници Полицијске управе Добој, заједно са радницима Одјељења за инспекцијске послове, затекли 32 лица.

Четврто кршење епидемиолошких мјера забиљежено је 30. априла у Бањалуци, гдје је полиција у угоститељском објекту затекла укупно 77 лица.

МУП позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

Ради заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима, из МУП-а поручују да ће и у наредном периоду наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности.