latinica  ћирилица
04/05/2021 |  12:32 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Чубриловић - Лабудовић: Неопходно јединство српског народа

Национално, духовно и културно јединство неопходно је за опстанак и просперитет српског народа, закључено је данас у Бањалуци на састанку предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића са делегацијом "Српске куће" из Подгорице.
Лабудовић и Чубриловић - Фото: РТРС
Лабудовић и ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је истакао да је на састанку разговарано о заједничким активностима којима би било промовисано заједништво српске културе и традиције.

- За јединство српског народа су значајне активности "Српске куће" из Подгорице. Морамо бити јединствени и у овом времену се међусобно помагати. У Републици Српској представници "Српске куће" имају пријатеље, сараднике и некога коме могу да се обрате - рекао је Чубриловић новинарима.

Директор "Српске куће" Емилио Лабудовић нагласио је да са званичницима Републике Српске има висок степен сагласности о питањима значајним за српски народ.

- Нажалост, у Црној Гори смо изложени тортури, не вјековних непријатеља, него браће. Морамо учврстити темеље духовне и културне блискости српског народа, што је и задатак "Српске куће". Немјерљив је значај подршке који имамо из Републике Српске, Србије, али и од читавог српског народа - рекао је Лабудовић.

Лабудовић је позвао културне и остале ствараоце из Републике Српске да посјете "Српску кућу" у Подгорици.