latinica  ћирилица
04/05/2021 |  14:59 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Хрватска: Преминула породиља, дијете стабилно

Тридесетједногодишња породиља преминула је у Вараждину у болници, имала је тешки облик ковида, а дијете је рођено царским резом и за сада је стабилно, али се још не зна да ли је позитивно на вирус, рекао је директор болнице Ненад Куделић.

Куделић је рекао да је јуче у поподневним часовима на хитни болнички пријем стигла трудница у 32. недјељи с клиничком сликом акутне респираторне болести.

Тестирањем и обрадом утврђено је да има тешки облик ковида с тешком обостраном упалом плућа.

- Трудница је одмах запримљена у јединицу интензивног лијечења, а због погоршања здравственог стања, првенствено узрокованог тешком упалом плућа, донесена је одлука о хитном царском резу и започета је реанимација, али је упркос свим поступцима, преминула - рекао је Куделић.

Рођено је здраво мушко дијете, које засад није животно угрожено, али ће остати у болници. Након резултата тестирања, биће познато и да ли је оно заражено вирусом корона, пренијели су хрватски медији.

Куделић је истакао да ово није била једина трудница с ковидом у вараждинској болници, те је напоменуо да се у посљедњих десетак дана радило о неколико њих.