latinica  ћирилица
04/05/2021 |  15:42 ⇒ 17:36 | Аутор: СРНА

Ускоро вакцинација новинара, сниматеља и фоторепортера

Ускоро ће почети вакцинација новинара, сниматеља и фоторепортера против ковида 19 у организацији Института за јавно здравство Републике Српске и Удружења новинара Српске, саопштено је из овог удружења.
Сниматељи и новинари - Фото: РТРС
Сниматељи и новинариФото: РТРС

Услов за вакцинацију је пребивалиште у Републици Српској, а ово право остварују новинари, сниматељи и фоторепортери без обзира на то да ли су чланови овог удружења, наведено је у саопштењу.

Медијске куће треба да до понедјељка, 10. маја, доставе списак радника који испуњавају услове и желе да се вакцинишу на адресу електронске поште Удружења udruzenjenovinara.rs@gmail.com.

Уз име, презиме, рубрику новинар/сниматељ/фоторепортер и контакт телефон неопходно је уписати први избор и замјенску опцију вакцина доступних у Републици Српској, за коју би се колеге опредијелиле, наводи се у саопштењу.

- Након што надлежни у Институту анализирају списак, саопштићемо практичне детаље вакцинације наше групе уврштене у приоритетне за заштиту у Српској - додаје се у саопштењу Удружења новинара Републике Српске.