latinica  ћирилица
04/05/2021 |  19:06 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Мостар: Хуманитарно друштво "Добротвор" за празнике даривало најугроженије (ВИДЕО)

У Мостару већ десет година дјелује Хуманитарно друштво "Добротвор" које је основала Српска православна црква. Чланови друштва увијек су ту када је потребна помоћ. Тако су и ове године, поводом Васкрса, организовали хуманитарну акцију "Васкрс за све". Обухваћено је 100 породица од Коњица до Равног.
Хуманитарно друштво добротвор Мостар - Фото: РТРС
Хуманитарно друштво добротвор МостарФото: РТРС

Вриједни волонтери "Добротвора" увијек су спремни и радо се одазову. Притекну у помоћ у свакој акцији. Обиђу породице, пруже им подршку и уруче кућне потрепштине, храну и остале намирнице.

- Добротвор као организација често има волонтерске акције помаже људима из Мостара са својим хуманитарним пакетима - нагласила је волонтерка Драгана Муратовић, а на њене ријечи надовезала се Бојана Анђелопољ:

- Желимо да вратимо људима осмјех на лице, да виде да нису заборављени да смо ту ми да увјек колико смо у могућности им помогнемо, да могу рачунати на нас и на нашу заједницу - истакла је Бојана.  

Осамдесетчетвпрогодишњи Максим Буквић, у скромним условима живи сам у Мостару, без ближе родбине. Помоћ коју добија од "Добротвора" много му значи.

- Помоћ значи превише, високо, шта ми год треба идем код њих и они аутоматски све рјеше - наглашава корисник Максим Буквић.

Чинећи добра дјела, помажући једни другима показујемо да смо божји ученици и хришћани, порука је која стоји иза ове, али и свих других активности овог удружења.

- Нарочито када су већи празници сви заједно се потрудимо да онима којима баш треба пажња и љубав и помоћ и пожртвованос то и покажемо - поручио је Радивоје Круљ, парох мостарски.

Мирко Лечић, предсједник хуманитарног друштва "Добротвор", наглашава да има још увијек оних који не могу дочекати празнике без помоћи. 

- Ово је један синболичан дар да и они који нису у могућности да прославе и дочекају празник Васкрс у радости да то могу учинити уз наш скромни дари помоћ, међутм ми свакодневно дјелујемо помажући на све начине људе који су у проблемима - каже Лечић.

Ово друштво ради и опстаје захваљујући добрим људима из цијелог свијета, који дају допринос и помажу својим донацијама на разне начине. Циљ је исти - да се онима који живе у тежим условима пружи макар мало подршке и радости.