latinica  ћирилица
04/05/2021 |  19:22 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Књижевно вече "Са завичајним писцима"

Књижевни клуб "Јован Дучић" и Народна библиотека "Филип Вишњић" у Бијељини организовали су књижевно вече "Са завичајним писцима" на којем се публици представило осам аутора из Семберије.
Књижевно вече "Са завичајним писцима" - Фото: СРНА
Књижевно вече "Са завичајним писцима"Фото: СРНА

Предсједник Књижевног клуба Радмила Ђокић рекла је да су бијељински пјесници послије 14 мјесеци од почетка пандемије први пут поново уживо са суграђанима подијелили радост стварања у радосној недјељи по Васкрсу.

- Ово је наше 43. књижевно вече у Народној библиотеци "Филип Вишњић", специфично због поштовања епидемиолошких мјера и са само 20 учесника у сали, али на радост пјесницима и нашој вјерној публици јер сви смо се зажељели дружења - изјавила је Ђокићева новинарима.

Она је додала да Књижевни клуб "Јован Дучић" у Бијељини има 22 члана.

Повратком аутора и публике у Народну библиотеку "Филип Вишњић" задовољна је и вршилац дужности директора ове установе Жељана Арсеновић која је истакла да су прво књижевно вече након више од годину дана од почетка пандемије организовали уз предузимање свих неопходних хигијенско-епидемиолошких мјера и поштовање препорука Института за јавно здравство Републике Српске, Републичког и градског кризног штаба.

Она је додала да у овој ситуацији свечана сала Библиотеке може да прими 20 посјетилаца.