latinica  ћирилица
04/05/2021 |  20:35 | Аутор: СРНА

Лазански: Србија неће уводити санкције Русији

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански рекао је да Београд никада неће уводити санкције Москви, те да Србија ове године очекује посјету руског предсједника Владимира Путина.
Мирослав Лазански (фото:moskva.mfa.gov.rs) -
Мирослав Лазански (фото:moskva.mfa.gov.rs)

Лазански је појаснио да Србија никада неће уводити санкције Русији, јер сматра да санкције нису озбиљна политика већ одсуство политике.

Поводом најава посјете Путина Србија током ове године, Лазански је истакао да је договор о томе постигнут на највишем нивоу, а повезано је са свечаним отварањем Храма Светог Саве, у чијој су изградњи учествовали и помагали како Русија, тако и Руска православна црква.

Што се тиче оптималних рокова приступања Србије ЕУ, Лазански је рекао да се Београд надао да би, у складу са ранијим обећањима Брисела, земља могла да постане чланица ЕУ око 2025. године, али да су сада ти рокови очигледно помјерени јер се Унија бави својим проблемима.

Лазански је за лист "Известија" рекао и да се с једне стране не зна шта ће бити са ЕУ за три-четири године, а с друге, се очекује да ће Брисел и Москва наћи заједнички језик и да ће, до тренутка када Србија постане пуноправни члан, ЕУ ублажити односе са Русијом и да ће санкције бити укинуте, пренио је Спутњик.