latinica  ћирилица
05/05/2021 |  10:25 ⇒ 10:25 | Аутор: СРНА

Мазалица: Након разбијања Југославије, моралисање о промјенама граница безобразлук

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је да је након разбијања Југославије и отимања Косова и Метохије, свако моралисање о промјенама граница безобразлук.
Срђан Мазалица (Фото: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA) -
Срђан Мазалица (Фото: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA)

Реагујући на јучерашњи извјештај високог представника у БиХ Валентина Инцка Савјету безбједности УН, у којем коментарише и "нон пејпер", Мазалица је навео да је "нон-пејпер", ако ништа друго, открио дежурне лицемјере.

- Инцко је изјавио како је на дан објаве "нон пејпера" једна његова запосленица током састанка бризнула у плач због страха да ће међународне силе изазвати помјерање граница и распад БиХ. Вјерујем да је Инцко исто тако бризнуо у плач кад је његова земља Аустрија признала Словенију, Хрватску и друге републике и тако допринијела помјерању граница и распаду Југославије - рекао је Мазалица Срни.

Мазалица је навео да је невјероватна Инцкова изјава те да је како каже, један Босанац рекао и како је Мајн кампф на почетку био само "нон пејпер", те да свако ко жели мијењати границе, прво треба посјетити гробље војника у Европи, све до Стаљинграда.

- Невјероватно да ово говори човјек који долази из земље у којој је написан Мајн капмф, из земље која је нападала Стаљинград и која је заједно са нацистичком Њемачком и фашистичком Италијом одговорна за десетине милиона гробова широм Европе - нагласио је Мазалица.

Према његовим ријечима, Инцкова земља је учествовала у разбијању Југославије, што је отворило пут ратовима, разарањима и жртвама крајем прошлог вијека.

- Хвала "нон-пејперу", ако ништа друго јер је открио дежурне лицемјере - поновио је Мазлица.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је подносећи извјештај пред Савјетом безбједности УН да неће бити исцртавања нове мапе БиХ и да се помињање израза "мирни разлаз" може тумачити, како каже, само као пријетња.